29.3.11

klobouk průvod #1

En rolig sak f.ö. som hände i söndags när vi väntade på maten på Ban Thai var att knäppa mössparaden, som jag kallade den, gjorde sitt första appearance.


Ungefär såhär. Fast mer LSDkondom.
Först kommer det in en äldre kvinna, vill inte säga tant men man kan ju säga att det var ett bra tag sen första gråa håren kom, iklädd helt vanliga bondekläder. Helt vanlig bonde typ. FÖRUTOM huvudbonaden. Vad var så jävla speciellt med den då? JO, det var en lite sådär COOL och HIPP och STREET typ snowboardmössa, randig i dessa färger: asgul, asgrön och asblå. Med en tofs på toppen. Det roliga var inte bara ATT hon hade mössan utan även HUR hon hade den. Den satt nästan inte ens på huvudet utan liksom vilade på hennes hjässa som en stor randig bomullskondom.



Då tänker ni nu säkert, jaha men en knäpp mösskvinna är väl ingen parad? NEJ!

Det kom ytterligare två deltagare i paraden. Denna gång tillhörande samma familj. Kan tänka mig någon slags övre medelklass, har råd med märkeskläder och mamman vill att barnet som är ca 8-9 år ska vara trendig. Det var en pappa och hans lilla dotter.

Deras huvudbonader: Pappan, som var lite halvtjock i lite försmå kläder från bättre tider hade på sin rakade going-grey skalle en röd (också den lite liten) WE-keps. Med jätteböjd skärm. Ni vet sådär som alla coola killar i klassen hade på lågstadiet, sådär böjd så den inte ens är böjd som ett uppochnervänt U utan snarare vikt som ett uppochnervänt V.
 Dottern, ca 8-9 år hade på sig en SUPERtrendig mössa, ingen kan ha missat den den är ju fan som pesten bland tonårstjejer (och killar). En BAD HAIR DAY-mössa. Har barn bad hair days? Har de ens good hair days? Vet barnet ens vad det står på mössan? Inte nog med att den var ganska åldersmissanpassad STORLEKEN var jätteknäpp. Den var så stor att den liksom bara vilade på toppen av hennes huvud och hängde ner som ett lakan. Man kunde köra in en knytnäve mellan mössan och huvudet och skulle inte nudda någonting. Storleksmässigt tyckte jag att de båda borde bytt mössa, fast egentligen borde ingen av dem haft mössorna från början. Det var verkligen jätteroligt.


 
Här hittade jag en bra grej för pappadotter. En kombinerad huvudbonad! Som ni kan dela! Eftersom barnet tydligen har dåliga hårdagar och pappan gillar små fula kepsar funkar detta jättebra för båda. Även lite rolig SARKASM i bad hair day när pappan inte har nåt hår. Bjussar på lite humor liksom, det kan väl vara bra! Tyckte även att denna var lite mer barnvänlig med de tokigt olikfärgade bokstäverna, men samtidigt VERY NOW med det beigea liksom. Det kommer nog trendmamman approvea.

4 kommentarer:

  1. hahaha, alltså hur sitter ens Adebisis mössa fast på hans huvud??? bara undrar
    önskar jag hade varit med och sett den underbara hattparaden

    SvaraRadera
  2. alltså jag har ingen aning! det är en gåva från "gud" skulle jag säga.

    SvaraRadera